Verdiepingstraining 2: Leiden en volgen als coach

Verdiepingstraining 2, Leiden en volgen als coach, is bedoeld voor coaches die een volgende stap willen zetten in de begeleiding van hun coachkind. De ervaring die je al hebt opgedaan gebruik je tijdens de training om te oefenen.

Deze eendaagse training helpt je om te gaan met de begeleidingsmomenten die spanning kunnen oproepen bij jou als coach. Bijvoorbeeld wanneer je weerstand bij je coachkind merkt, groei stagneert, je uitdagende (cultuur)verschillen ten aanzien van normen of waarden tegenkomt of er zelfs even geen hulpvraag meer lijkt te zijn. Door te schakelen tussen leiden en volgen kan de belemmerde begeleiding weer gaan stromen.

  • Samen met andere coaches krijg je zicht op je eigen voorkeurstijl wat betreft leiden en volgen en hoe de beweging hiertussen een rol speelt bij de begeleiding van je coachkind. Tijdens praktische oefenmomenten ontdek je de kracht van energetisch verbinden, open vragen en reflectief luisteren. Met elkaar leer je hoe je op het juiste moment de begeleiding kan verdiepen naar een onderliggende laag van emoties, behoeften, angsten en verlangens.
  • Je oefent met en verdiept je kennis over botsende normen, waarden en belangen. Door de ‘ja-en’ houding centraal te stellen oefen je waardering te tonen voor wat er wél is en hoe je, waar nodig, respectvolle aanvullingen of persoonlijke grenzen aan kunt geven.

Na deze trainingsdag ben je gegroeid in het vloeiend en effectief schakelen tussen leiden en volgen als coach. Je bent in staat aansluiting te vinden bij de ander ook wanneer er sprake is van weerstand, verveling of botsende ideeën. Je hebt ervaren hoe jij als coach de verdieping aan kunt brengen in het contact. Hiermee ben je nog beter in staat jouw rol te pakken in het vormgeven van het coachproces.

Donateurs

Geen Coach4you zonder onze donateurs