Basistraining Coach4you

De Basistraining Coach4you is bedoeld voor coaches die binnenkort starten met een coachkind of al zijn begonnen met de begeleiding.

Deze eendaagse training legt een fundament onder de coach4you ondersteuning die jij gaat bieden. Jouw authentieke aandacht voor je coachkind staat centraal in een coach4you context. Er wordt gewerkt aan wat er nodig is om er werkelijk te zijn voor een ander ook als de situatie afwijkt van wat jij gewoon vindt. De training helpt je eigen grenzen en mogelijkheden aan te geven én zicht te houden op kwaliteiten en unieke eigenschappen van je coachkind.

Samen met andere coaches leer je op een speelse manier verschillende begeleidingsstijlen herkennen en benutten zodat je een manier van coachen kunt kiezen die bij jou, de vraag en situatie van je coachkind past. Praktische oefenmomenten helpen om in verbinding met je coachkind leiding te geven aan het ondersteuningsproces.

Je maakt kennis met drie perspectieven waartussen je kunt schakelen om aansluiting te krijgen als je afstand ervaart of vastzittende situaties vlot wil trekken.

Je doet kennis op over de weerbarstige ontwikkeling van het brein tijdens de pubertijd en welke spanningen dit teweeg kan brengen. We staan erbij stil wat dit betekent voor het coachproces en jouw begeleiding.

Na deze trainingsdag weet je wat wel en niet hoort bij je rol als coach. Je hebt ervaren hoe jij jezelf als instrument in kunt zetten voor je coachkind, met aandacht, inzichten en vaardigheden. Je kunt eventuele meningsverschillen met coachkind of ouders op een manier bespreekbaar maken die de relatie versterkt. Je bent erop voorbereid om je coachkind in de transitieperiode van basisschool naar voortgezet onderwijs een steuntje in de rug te geven.

De trainers; Jan-Willem Lafleur en Gusta Semmelink

In mijn jeugd kwam ik er achter hoe waardevol het was om mijn ervaring te kunnen delen met iemand anders. Want zo bemerkte ik dat gevoelens van invloed zijn op relaties en resultaten. Door over mijn belevenissen te praten leerde ik het magische effect kennen van openstellen, vertrouwen en verbinden. Dankzij het contact met anderen deed ik ontdekkingen bij mijzelf. Dit positief steuntje in de rug gun ik alle leerlingen die moeite hebben met of opzien tegen de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Als begeleider van ontwikkeling ben ik actief in het bedrijfsleven en help mensen bij het omgaan met innerlijke processen in de context van organisatiedoelstellingen. Daarbij is het gevoelsleven een waardevol uitgangspunt ik schreef hierover het boek ‘Ontwikkeling vanuit essentie’.   www.kiemtraject.nl 

Wat mij fascineert in hoe wij mensen met elkaar omgaan is hoe verschillend en hoe hetzelfde we zijn. Mijn twee jongens verschillen enorm van elkaar. Ze hebben dan ook andere dingen van mij nodig. En ik kom andere (fijne en minder fijne) kanten van mezelf in interactie met hen tegen. Tegelijk zijn het universele behoeften die hun (en mijn) gedrag sturen; gezien, geliefd, begrepen en gewaardeerd willen worden, groeien in kunnen en in zelfvertrouwen, ertoe doen en erbij horen.

Als diversiteitstrainer en coach kom ik op veel plaatsen tegen hoe kleine verschillen tussen mensen voor grote misverstanden, irritaties en onbegrip kunnen zorgen. En hoeveel we in elkaar herkennen als het gaat om wat er werkelijk toe doet. Mijn drijfveer als trainer is kleurrijk verbinden. Zodat we onszelf en elkaar kunnen vinden in onze verschillen. Met beter begrip voor wie we zijn, en meer hart voor wie de ander aan het worden is.

Bij Coach4you leer je niet alleen je leerling steeds beter kennen, maar dus ook jezelf.

Gusta Semmelink is trainer en coach. Gevoed door een internationale jeugd; een studie Algemene Sociale Wetenschappen; de specialisatie multiculturele samenleving; een opleiding in NLP, Transactionele Analyse en systemisch werken bij het ontwikkelen van mens en organisatie; roerige en mooie levenservaringen en 20 jaar als diversiteitstrainer in het sociaal maatschappelijk middenveld. Zie voor meer informatie www.diversiteitstraining.nl

Data

Kijk onder Agenda (ook rechts op deze pagina te zien) voor de diverse data en locaties.

Aanmelding

Je kunt je voor de ‘Basistraining Coach4you’ aanmelden door een mail te sturen naar trainingen@coach4you.org met daarin je naam, de plaats van je Coach4you project en je voorkeursdatum. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Per training is er plaats voor minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers. Na ontvangst van je mail krijg je een bevestiging en verdere informatie toegestuurd.