Nieuwsbrief Coach4you – februari 2008

Vernieuwde website

Logo Coach4youCoach4you heeft vanaf heden een interactieve website. U kunt hier vanaf nu terecht voor de nieuwsbrieven met mededelingen, het prikbord om vragen te stellen aan collega-coaches of coördinatoren in het land, achtergrondartikelen, formulieren en nog veel meer. Mist u nog iets op de site? Laat het ons weten via een e-mail aan de landelijke projectleider.

Coachtrainingen

logo-blooming-zwart.jpgDe trainingsdagen voor de coaches staan voor de deur! Op 22 en 23 februari en op 17 en 18 maart wordt door Leida Vijn van trainingsbureau ‘blooming’ de verschilllende aspecten van coaching behandeld. Aan bod komen de hoeden van Bono, casuïstiek, conflict situaties, het persoonlijk actieplan en afronden van het contact. Het programma en de routebeschrijving zijn u inmiddels toegestuurd. Indien u die niet heeft ontvangen kunt u contact opnemen met de landelijke projectleider.

Nieuwe trainingsdagen

Vanwege het grote enthousiasme voor de coach-trainingen, die door het Ministerie van VWS dit jaar voor het laatst worden gefinancierd, heeft ‘blooming’ erg hun best gedaan en nog éénmaal 5 dagdelen kunnen reserveren voor Coach4you. We hebben deze training gepland op 4 en 5 september 2008.

Snel opgeven

Indien u – als actieve coach – geïnteresseerd bent, verzoeken wij u dit kenbaar te maken via een e-mail aan de landelijke projectleider en aan uw eigen projectcoördinator. Vermeld daarbij uw adres, telefoonnummer en datum van wanneer u gestart bent met coachen. Omdat er maar 13 trainingsplaatsen te vergeven zijn zullen we waarschijnlijk een keuze moeten maken. We zullen dit uiteraard zo zorgvuldig mogelijk doen.

Beste Maatjes

Onlangs zijn we benaderd door het Oranje Fonds, het fonds dat Coach4you financiert, met een oproep aan alle lokale projecten Coach4you om deel te nemen aan de campagne “De beste Maatjes”.

Wat houdt dat in?

Logo OranjefondsOm de leefbaarheid in Nederland te vergroten steunt het Oranje Fonds projecten die vrijwilligers één-op-één koppelen aan iemand die tijdelijk wat ondersteuning kan gebruiken. Voor deze maatjes-, mentor- en coachingsprojecten hebben ze het één en ander georganiseerd wat voor jullie ook interessant kan zijn: een vacaturebank voor vrijwilligers, kennisdagen en nog meer. De campagne is voornamelijk gericht op het werven van vrijwilligers.

Meedoen?

Elk lokaal Coach4you-project kan meedoen! Ga naar www.oranjefonds.nl/maatjes. Daar kun je jullie project opgeven voor de vacaturebank voor vrijwilligers en worden jullie op de hoogte gehouden van de overige activiteiten. Na opgave krijg je een inlog-code waarmee je later de eigen gegevens in de databank kan wijzigen of aanvullen.