Als coach Present zijn – Verdieping I

COACH JE AL EEN TIJDJE (> 3 maanden) EEN LEERLING BIJ COACH4YOU?
… en wil je leren om jongeren relaxter te begeleiden mét effect? Wil je met gelijkgestemden delen wat er allemaal op je af komt als je een jongere coacht? Welke thema’s en problematieken aan de orde kunnen komen? Hoe je leerling nog beter te motiveren? En wil je je nog bewuster worden van je eigen verwachtingen, persoonlijke krachten en valkuilen in dit traject?  

Meld je dan aan voor de eendaagse Verdiepingstraining ‘Als coach Present zijn’. 

Kijk onder Agenda (rechts op deze webpagina) voor data. Er worden telkens maar 3 data in beeld gebracht, dus klik even op ‘View Calendar’ voor een volledige weergave. Elke maand komen er weer nieuwe data bij. Voor de aanmeldingsinformatie – zie het einde van deze pagina.  

Relaxter coachen mét effect klinkt misschien als een verre belofte. Hoe kun je nu effect krijgen als je niet beschikt over een rugzak vol met professionele, methodische en technische bagage? Of als je er zelf niet heel hard voor hoeft te ‘werken’? In deze eendaagse training vind je inspiratie, herkenning, bevestiging en tools.

Want stel je eens het volgende voor dat…

  • Je hebt geleerd om op een meer ontspannen manier te coachen.
  • Je beter aansluit bij de leefwereld, cultuur en context van je leerling.
  • Je weet dat het begeleidingsproces voortdurend in beweging is.
  • Je bewust bent dat jijzelf de sleutel in handen hebt om dingen te veranderen!
  • Je ervaren hebt wat de verbindende ‘kracht van kwetsbaarheid’ is.
  • Je hebt geleerd om verwachtingen en wensen af te stemmen. Elke keer opnieuw!
  • Je jouw vaardigheden in empatisch luisteren geoefend en verdiept hebt.
  • Je de voordelen en beperkingen kent van ‘oplossingsgericht werken’.
  • Je ook bij motivatiegebrek en weerstand van je leerling volledig ‘present’ kan blijven.
  • Je met een groep gelijkgestemden hebt geoefend en van en met elkaar hebt geleerd.

Spreekt dit je aan? Schrijf je vandaag nog in.

De training is bedoeld voor de meer ervaren coach en/of coaches die al de basistraining hebben gevolgd. Er wordt wederom gewerkt vanuit de Coach4You specifieke context: het coachen van een leerling in de eigen huiselijke omgeving.

Wij (Gusta en Jan-Willem) nemen je tijdens de trainingsdagen met veel plezier mee in verschillende zienswijzen die je bij het werken met de leerling kunnen helpen. Wees niet verrast als we je uitnodigen om een vaardigheid te oefenen of om als deelnemers, van elkaar te leren. Iedereen neemt een schat aan kennis en ervaring mee, we werken met wat er leeft in de deelnemersgroep. Evenals bij het contact met de leerling van de coach laten Gusta en ik de eigen agenda soms vallen om aandacht te geven aan actuele vraagstukken in de context van de coach 4 you leerlingbegeleiding.

De trainers; Gusta Semmelink en Jan-Willem Lafleur

Wat mij zo fascineert in hoe wij mensen met elkaar omgaan is hoe verschillend en hoe hetzelfde we zijn. Mijn twee kinderen – allebei jongens – verschillen enorm van elkaar. Terwijl ze dezelfde ouders hebben, in hetzelfde huis onder dezelfde omstandigheden opgroeien en nu nog veelal dezelfde ervaringen meemaken. Toch hebben ze andere prioriteiten, andere interesses, andere wensen en grenzen, en andere manieren om hun behoeften kenbaar te maken. Ze hebben ook andere dingen van mij nodig. En ik kom andere (fijne en minder fijne) kanten van mezelf in interactie met hun tegen. Tegelijk zijn het universele behoeften die hun (en mijn) gedrag sturen; gezien, geliefd, begrepen en gewaardeerd worden, groeien in kunnen en in zelfvertrouwen, ertoe doen en erbij horen.

Als diversiteitstrainer en coach kom ik op veel plaatsen tegen hoe kleine verschillen tussen mensen voor grote misverstanden, irritaties en onbegrip kunnen zorgen. En hoeveel we in elkaar herkennen als het gaat om wat er werkelijk toe doet. Mijn drijfveer als trainer is kleurrijk verbinden. Zodat we onszelf en elkaar kunnen vinden in onze verschillen. Met beter begrip voor wie we zijn, en meer hart voor wie de ander aan het worden is.

Bij Coach4you leer je niet alleen je leerling steeds beter kennen, maar dus ook jezelf.

Gusta Semmelink is trainer en coach. Gevoed door een internationale jeugd; een studie Algemene Sociale Wetenschappen; de specialisatie multiculturele samenleving; een opleiding in NLP, Transactionele Analyse en systemisch werken bij het ontwikkelen van mens en organisatie; roerige en mooie levenservaringen en 20 jaar als diversiteitstrainer in het sociaal maatschappelijk middenveld. Zie voor meer informatie www.diversiteitstraining.nl

 

In mijn jeugd kwam ik er achter hoe waardevol het was om mijn ervaring te kunnen delen met iemand anders. Want zo bemerkte ik dat gevoelens van invloed zijn op relaties en resultaten. Door over mijn belevenissen te praten leerde ik het magische effect kennen van openstellen, vertrouwen en verbinden. Dankzij het contact met anderen deed ik ontdekkingen bij mijzelf. Dit positief steuntje in de rug gun ik alle leerlingen die moeite hebben met of opzien tegen de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Als begeleider van ontwikkeling ben ik actief in het bedrijfsleven en help mensen bij het omgaan met innerlijke processen in de context van organisatiedoelstellingen. Daarbij is het gevoelsleven een waardevol uitgangspunt. www.kiemtraject.nl 

Data

Kijk onder Agenda (ook rechts op deze pagina te zien) voor de diverse data en locaties.

Aanmelding

Je kunt je voor de training ‘Als coach Present zijn – Verdieping I’ aanmelden door een mail te sturen naar trainingen@coach4you.org met daarin je naam, je voorkeursdatum en de plaats van je Coach4you project. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Per training is er plaats voor maximaal 14 deelnemers. Na ontvangst van je mail krijg je een bevestiging en verdere informatie toegestuurd.