Authentiek coachen van jongeren – Verdieping


COACH JE AL EEN TIJDJE (> 3 maanden) EEN LEERLING BIJ COACH4YOU?
… en wil je leren om jongeren relaxter te begeleiden mét effect? Wil je met gelijkgestemden delen wat er allemaal op je af komt als je een jongere coacht? Welke thema’s en problematieken aan de orde kunnen komen? Hoe omgaan met ouders en ouderbetrokkenheid? Hoe je leerling nog beter te motiveren? En wil je je nog bewuster worden van je eigen verwachtingen, persoonlijke krachten en valkuilen in dit traject?  

Meld je dan aan voor de eendaagse Verdiepingstraining ‘Authentiek Coachen van jongeren’. Kijk onder Agenda (rechts op deze webpagina) voor data. Er worden telkens maar 3 data in beeld gebracht, dus klik even op ‘View Calendar’ voor een volledige weergave. Elke maand komen er weer nieuwe data bij. Voor de aanmeldingsinformatie ‘scroll’ naar het einde van deze pagina.  

Relaxter coachen mét effect klinkt misschien als een verre belofte. Hoe kun je nu effect krijgen als je niet beschikt over een rugzak vol met professionele, methodische en technische bagage? Of als je er zelf niet heel hard voor hoeft te ‘werken’? In deze eendaagse basistraining vind je inspiratie, herkenning en bevestiging om helemaal te vertrouwen op je eigen kracht, wijsheid en creativiteit!

Want stel je eens het volgende voor dat…

 • Je hebt geleerd om op een meer ontspannen manier te coachen.
 • Je beter aansluit bij de leefwereld van je leerling.
 • Je bewuster bent van het speelveld van het coachen van een jongere in een huiselijke situatie.
 • Je weet dat het begeleidingsproces voortdurend in beweging is.
 • Je bewust bent dat jijzelf de sleutel in handen hebt om dingen te veranderen!
 • Je ervaren hebt wat de verbindende ‘kracht van kwetsbaarheid’ is.
 • Je hebt geleerd om verwachtingen af te stemmen. Elke keer opnieuw!
 • Je kennis hebt van de verschillende fasen in een coachproces
 • Je bewust bent van de kracht van empatisch luisteren
 • Je de voordelen kent van ‘oplossingsgericht werken’.
 • Je jezelf ontslaat van (te hoge) verwachtingen!

Dit is ook voor jou mogelijk! En samen met een groep gelijkgestemden kunnen we met en van elkaar leren en vooral veel oefenen!

De training is bedoeld voor de meer ervaren coach en/of coaches die al de basistraining hebben gevolgd. Er wordt wederom gewerkt aan de Coach4You specifieke context: het coachen van een pupil in de eigen huiselijke omgeving.

Verder kunnen we niet genoeg oefenen met voorwaarden voor goede communicatie en gesprekstechnieken; met elkaar en met de doelgroep. Communicatiestijlen kunnen verschillen van elkaar. Wat is je eigen voorkeursstijl? En hoe speelt dit in je coachingsrelatie een rol?

De trainer; Katja van Beugen

Polaroid. KatjaEr wordt wel eens gezegd dat je anderen alleen iets kunt leren dat je zelf graag wilt leren! Daar sluit ik me geheel bij aan. Ik verlang ernaar om vanuit mijn volste potentieel te leven en maximaal van het leven te genieten. En daarin anderen mee te nemen!

Door allerlei intense levenservaringen heb ik met vallen en opstaan geleerd om mijn veiligheid, erkenning en geluk niet buiten mezelf te zoeken maar te leren vertrouwen op mijn eigen kracht en creativiteit. In het begin werd ik daarbij gecoacht. Daarna ben ik zelf gestart met een (doorlopend) leertraject bij diverse coachopleidingen. Voor meer informatie kijk verder op mijn website www.katjavanbeugen.nl. Als tiener had ik al grote interesse in de ontwikkeling van het ‘ik’.  Een (psychologisch) proces dat nooit af is. We zijn nooit klaar met leren; juist in de interacties met anderen. Ik ervaar het begeleiden van mijn twee eigen pubers, cliënten en deelnemers van trainingen als inspirerend en leerzaam. Daarbij telkens opnieuw te ontdekken dat je ‘de ander’ nooit hoeft te redden. Als ouder/coach/begeleider fungeer je ‘slechts’ als richtingaanwijzer!

Sinds 2009 ben ik landelijke projectcoördinator van Coach4you. Omdat in dit project (vrijwel) uitsluitend met vrijwillige non-professionals wordt gewerkt, heb ik eendaagse trainingen (Basis en Verdieping) ontwikkeld die met behulp van de feedback van de honderden nieuwe coaches steeds opnieuw worden aangepast. Meer maatwerk in het trainingsaanbod draagt bij aan de expertise en betrokkenheid van alle vrijwilligers (training on the job) waardoor de ruim 250 ‘kwetsbare’ kinderen (jaarlijkse instroom) en hun gezinnen nog beter ondersteund kunnen worden.

Data

Kijk onder Agenda (ook rechts op deze pagina te zien) voor de diverse data en locaties.

Aanmelding

Je kunt je voor de training ‘Authentiek Coachen van jongeren- Verdieping’ aanmelden door een mail te sturen naar info@coach4you.org met daarin je naam en de plaats van je Coach4you project. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Per training is er plaatst voor maximaal 12 deelnemers. Na ontvangst van je mail krijg je een bevestiging en verdere informatie toegestuurd.