Authentiek coachen van jongeren – Basis

BEN JE EEN VRIJWILLIGE COACH BIJ COACH4YOU?
… en wil je leren om jongeren relaxt te begeleiden mét effect? Wil je weten wat er allemaal op je af komt als je een jongere gaat coachen? Ontdek jouw eigen begeleidingsstijl en laat je inspireren door een andere aanpak.  Oefen in je rol als begeleider van een puber  en wordt je bewuster van je eigen verwachtingen, persoonlijke krachten en valkuilen in dit traject. Als je goed voorbereid wil zijn meld je dan aan voor de eendaagse basis training ‘Authentiek coachen van jongeren’

Kijk onder Agenda (rechts op deze webpagina) voor data. Er worden telkens 3 data in beeld gebracht, dus klik even op ‘View Calendar’ voor een volledige weergave. Elke maand komen er weer nieuwe data bij. Voor de aanmeldingsinformatie zie het einde van deze pagina.  

Basis vaardigheden en inzichten die je helpen om te coachen mét effect.  In deze eendaagse basistraining vind je inspiratie, handvatten en herkenning om helemaal te vertrouwen op je eigen kracht, wijsheid en creativiteit als coach! Uiteindelijk ben je als coach/begeleider je eigen instrument in een voortdurende dans om de ander en daardoor leer je ook jezelf beter kennen.

De eendaagse training ‘Authentiek coachen van jongeren Basis’ is speciaal bedoeld voor nieuwe (non-professional) coaches. De trainingen hebben een hoog kennisdeel- en doe- karakter. Er wordt gewerkt met de projectspecifieke context: het coachen van een leerling in de eigen huiselijke omgeving.

Inhoud

Thema’s die aan bod komen:

– Coach competenties en begeleidingsstijlen

– De puber en zijn omgeving

– Fases van het coachproces en jouw rol daarin

– Zorgen voor jezelf als coach, grenzen stellen met de deur open

Wij (Gusta en Jan-Willem) nemen je tijdens de trainingsdagen met veel plezier mee in verschillende zienswijzen die je bij het werken met de leerling kunnen helpen. Wees niet verrast als we je uitnodigen om een vaardigheid te oefenen of om als deelnemers, van elkaar te leren. Iedereen neemt een schat aan kennis en ervaring mee, we werken met wat er leeft in de deelnemersgroep. Evenals bij het contact met de leerling van de coach laten Gusta en ik de eigen agenda soms vallen om aandacht te geven aan actuele vraagstukken in de context van de coach 4 you leerlingbegeleiding.

De trainers; Jan-Willem Lafleur en Gusta Semmelink

In mijn jeugd kwam ik er achter hoe waardevol het was om mijn ervaring te kunnen delen met iemand anders. Want zo bemerkte ik dat gevoelens van invloed zijn op relaties en resultaten. Door over mijn belevenissen te praten leerde ik het magische effect kennen van openstellen, vertrouwen en verbinden. Dankzij het contact met anderen deed ik ontdekkingen bij mijzelf. Dit positief steuntje in de rug gun ik alle leerlingen die moeite hebben met of opzien tegen de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Als begeleider van ontwikkeling ben ik actief in het bedrijfsleven en help mensen bij het omgaan met innerlijke processen in de context van organisatiedoelstellingen. Daarbij is het gevoelsleven een waardevol uitgangspunt ik schreef hierover het boek ‘Ontwikkeling vanuit essentie’.   www.kiemtraject.nl 

 

Wat mij zo fascineert in hoe wij mensen met elkaar omgaan is hoe verschillend en hoe hetzelfde we zijn. Mijn twee kinderen – allebei jongens – verschillen enorm van elkaar. Terwijl ze dezelfde ouders hebben, in hetzelfde huis onder dezelfde omstandigheden opgroeien en nu nog veelal dezelfde ervaringen meemaken. Toch hebben ze andere prioriteiten, andere interesses, andere wensen en grenzen, en andere manieren om hun behoeften kenbaar te maken. Ze hebben ook andere dingen van mij nodig. En ik kom andere (fijne en minder fijne) kanten van mezelf in interactie met hun tegen. Tegelijk zijn het universele behoeften die hun (en mijn) gedrag sturen; gezien, geliefd, begrepen en gewaardeerd worden, groeien in kunnen en in zelfvertrouwen, ertoe doen en erbij horen.

Als diversiteitstrainer en coach kom ik op veel plaatsen tegen hoe kleine verschillen tussen mensen voor grote misverstanden, irritaties en onbegrip kunnen zorgen. En hoeveel we in elkaar herkennen als het gaat om wat er werkelijk toe doet. Mijn drijfveer als trainer is kleurrijk verbinden. Zodat we onszelf en elkaar kunnen vinden in onze verschillen. Met beter begrip voor wie we zijn, en meer hart voor wie de ander aan het worden is.

Bij Coach4you leer je niet alleen je leerling steeds beter kennen, maar dus ook jezelf.

Gusta Semmelink is trainer en coach. Gevoed door een internationale jeugd; een studie Algemene Sociale Wetenschappen; de specialisatie multiculturele samenleving; een opleiding in NLP, Transactionele Analyse en systemisch werken bij het ontwikkelen van mens en organisatie; roerige en mooie levenservaringen en 20 jaar als diversiteitstrainer in het sociaal maatschappelijk middenveld. Zie voor meer informatie www.diversiteitstraining.nl

Data

Kijk onder Agenda (ook rechts op deze pagina te zien) voor de diverse data en locaties.

Aanmelding

Je kunt je voor de training ‘Authentiek Coachen van jongeren- Basis’ aanmelden door een mail te sturen naar trainingen@coach4you.org met daarin je naam, de plaats van je Coach4you project en een keuze uit 2 mogelijke data. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Per training is er plaats voor minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers. Na ontvangst van je mail krijg je een bevestiging en verdere informatie toegestuurd.